Otok Pašman
(čisto morje, mir, neokrnjena narava)

Pašman  - Coat of Arms

Otok Pašman je po velikosti na dvanajstem mestu med hrvaškimi otoki. V dolžino meri 21 kilometrov in na njem redno prebiva okoli 3.000 domačinov.

Med septembrom in junijem boste na Pašmanu našli svoj mir. Priporočamo sprehode in kolesarjenje po urejenih in označenih poteh ob obali in po vrhu otoka s prečudovitimi razgledi na zadarski arhipelag.

Za izkušenejše kolesarje priporočamo, da obiščejo tudi sosednji otok Ugljan, ki je s Pašmanom povezan z mostom pri Ždrelcu. Zakaj se ne bi podali na okoli 90km dolgo pot od začetka Pašmana do konca Ugljana in nazaj? Cesta je ves čas asfaltirana in ni preveč prometna in zaradi vožnje med nasadi oljk in s čudovitimi pogledi na morje in pokrajino omogoča nepozabno kolesarsko izkušnjo.

 Bi radi videli Kornate z vrha Bokolj (274m), najvišjega vrha Pašmana? Izbirate lahko med pohodom v trajanju od 15min do 45min (avto pustite v Dobropoljani).

Od konca junija do konca avgusta pa otok zaživi, saj je priljubljena destinacija veliko družinam in parom, ki se na otok radi vračajo. Ampak zaradi relativno majhnega števila postelj, ki so na voljo za oddajanje, tudi v glavni sezoni niso plaže nikoli prenatrpane in vedno najdete svoj priljubljeni prostor na plaži.

Pašman je znan po več čudovitih plažah. Med najlepšimi so: uvala Lućina, Tratica, Dužica, Barotul, Mrljane, Dobropoljana, Banj, Ždrelac Soline.

V starih kamnitih konobah Vam bodo domači gostinci z veseljem postregli z domačim olivnim oljem, ribjo pašteto, ovčjim sirom, dalmatinskim pršutom in veliko izbiro divjih rib, jadranskih lignjev in podobno. Pozimi, ko zunaj piha burja, se je še posebej užitek greti ob odprtem kaminu v konobi Mureta, kjer ti postrežejo z vsemi dalmatinskimi dobrotami.

Na otok se pride s kratko (cca 15 min) trajektno vožnjo iz Biograda ali iz Zadra. Trajekti vozijo približno na vsako uro. 

Foto galerija

otok Pašman

Turistični vodnik

Kaj obiskati, videti in narediti?

Pašman
Peš po Pašmanu
Pašman
S kolesom po Pašmanu
Pašman
Plaže na Pašmanu
Galešnjak
Otok v obliki srca
Rijeka
Biograd
Kornati
Narodni park Kornati
Vransko jezero
Krajinski park Vransko jezero
Fun park Biograd
Fun park Biograd

Pošljite nam povpraševanje preko kontaktnega obrazca in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!